Het komt helaas te vaak voor en het wordt steeds een groter probleem in de maatschappij.

Waar zijn we nou toch mee bezig?

Er ontstaat steeds meer onrust in het hoofd

De steeds hogere eisen van de maatschappij en vooral ook op school eist zijn tol. Steeds meer kinderen zijn depressief, oververmoeid en totaal uitgeput. Er moet steeds meer gedaan worden in minder tijd. Meer huiswerk en de beloning is vaak nog meer werk. Er is weinig tijd om gewoon te zijn, hier in het nu of het wordt alweer volgepropt met andere activiteiten. Alsof kinderen bezighouden de nieuwe norm is. De maatschappij is constant in beweging, en zeker met social media, altijd bereikbaar. Naast de druk van de maatschappij erbij is rust tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend.

En laat rust voor de groei van de hersenen nu noodzakelijk zijn. In rust en vooral in verveling kunnen de hersenen namelijk beter herinneringen aanmaken, creativiteit ontwikkelen en informatie verwerken. Het brein wordt overladen en hierdoor ontstaat er steeds meer onrust in het hoofd.

We gaan elkaar steeds minder goed begrijpen

Daarnaast staat de sociale emotionele ontwikkeling onder druk, want in al die drukte staan we niet meer stil bij onszelf, in wie we zijn en wat we voelen en ervaren. Communiceren op ‘real life’ niveau is er haast niet bij en dit gaat ten koste van het non-verbale vermogen van het brein. Hierdoor begrijpen we elkaar steeds minder goed en voelen we ons minder begrepen. We kunnen onze gevoelens niet meer kwijt en er ontstaan steeds meer depressieve gevoelens. Depressieve gevoelens krijg je als je al te lange tijd je eigen emoties onderdrukt. Doordat we constant worden afgeleid van onszelf zijn we bijna niet meer in staat om onze emoties goed waar te nemen, te voelen en te bevrijden. Het gevolg is diepe ontevredenheid in onszelf.

Kinderen kunnen hun grenzen nog niet goed stellen. Volwassenen hebben het hier al moeilijk mee laat staan kinderen die nog volop in hun groei zitten. De druk van buitenaf helpt daar niet bij. Er is bewustzijn nodig in deze wereld. Bewustzijn op gevoelsniveau en zelfs op zielsniveau. De wereld gaat niet kapot, wij maken de wereld kapot als we zo doorgaan vanuit het manipulerende brein die altijd vanuit angst reageert.

Niet corona, maar depressie en burn-out is de ziekte van deze tijd. Dat de wereld meer rust nodig heeft, meer bezieling, eerlijkheid en zuivere communicatie is duidelijk. Laten wij die eerste stap zetten door te voelen wat een kind nodig heeft, door niet mee te gaan met de buitenwereld, maar contact te maken met je eigen binnenwereld en die met het kind. Liefdevol verbinden, zoals iedereen dat nodig heeft. Liefde is wat de wereld nodig heeft en dat begint bij jezelf.  Geef vandaag die knuffel, geef dat compliment, want dat is de eerste stap naar een betere wereld.

Liefdevol verbinden met je kind begint 8 februari weer. 30 dagen lang tips, meditaties, fotoreading en een online coaching sessie voor jou en je kind. Meer info of inschrijven? Kijk op www.mirandabeuk.nl

Wil je meer weten?

Stuur je vraag naar: info@mirandabeuk.nl

Heb jij situaties waarin jij vastloopt? En wil je hierin meer inzicht krijgen?

Zet een mooie stap naar meer zelfliefde en vertrouwen. Tijdens de workshops besteden we aandacht om nog meer bij jouw gevoel te komen, zodat alles weer beter gaat stromen in jouw leven.