Verbinden. Een woord die ik vaak gebruik en een gevoel die ik graag wil ervaren.

Als jij over straat loopt, verbind je je al met mensen; je zegt ze gedag of maakt een praatje. Een diepere verbinding ontstaat als er houden van bij komt kijken. De relatie verdiept zich naar een verbintenis. Een verbinding kent geen grenzen, is vol liefde en geeft vrijheid. Je kunt jezelf zijn bij de ander en je voelt rust als je bij elkaar bent. Verbinding is onvoorwaardelijk contact tussen twee mensen.

Het tegenovergestelde van verbinding is binding. En laat deze laatste nu vaker voorkomen dan je misschien denkt. Binding gaat over angst, kent grenzen en geeft verstikking. Binding is voorwaardelijk contact tussen twee mensen.

Deze binding heeft zijn basis in de methode die je als kind hebt ontwikkeld als antwoord op een onveilige jeugd. Je vermijdt hierin vaak de werkelijke intimiteit met de ander. En dat is zonde!

Van binden naar verbinden

Hoe ga je nu van het voorwaardelijk binden naar een werkelijke liefdevolle verbinding?

Erkenning geven
Om een liefdevolle verbinding aan te gaan, is het nodig dat je beschikbaar bent voor deze verbinding. Dat betekent dat je erkenning mag gaan geven aan de wond van het jeugdtrauma en onthechting die je ooit hebt opgelopen als kind. Door dit te delen met anderen, erover te praten en er zelf liefdevol mee om te gaan, kan er langzaam verbinding ontstaan.

Leren leven in het nu
Binding is een overlevingsstrategie gebaseerd op angst met als doel om pijn uit het verleden en de toekomst te voorkomen. Door meer in het nu bewust te zijn en keuzes te maken die gebaseerd zijn op vertrouwen, ook al is het vertrouwen nog niet voelbaar, kan er onderscheid gemaakt worden tussen de oude angst en wat er werkelijk is, namelijk een liefdevolle verbinding.

Ontwikkel je minder goede eigenschappen
Er ontstaat meer balans als je aan de slag gaat met je minder goede eigenschappen. Iemand die altijd geeft, leert om meer te nemen. Iemand die zich kwetsbaar opstelt, kan leren zich krachtiger op te stellen. Iemand die weinig alleen is, kan juist meer alleen gaan doen. Hierdoor creëer je meer balans in jezelf en meer verbinding.

Stel je eigen grenzen en behoeftes
Vanuit binding is het moeilijker om nu echt je eigen ruimte te pakken en te voelen wat jij nodig hebt, doordat je jezelf weggeeft in deze binding. Je zet jezelf vast. Het is belangrijk om bewust te worden van je eigen wensen en behoeftes op ieder moment en ook deze kenbaar te maken naar de ander toe. Voel je grenzen en behoeftes en handel daar ook naar. Zo ontstaat er een gezondere en liefdevollere verbinding met jezelf en met de ander.

 

Liefdevol verbinden

Over liefdevol verbinden gesproken…

1 juni aanstaande gaat liefdevol verbinden met je kind weer van start!

Je weet het even niet meer. Je wilt weten wat er in je kind omgaat. Je ziet dat hij/zij worstelt met zichzelf, maar je kan je vinger er niet opleggen. Je probeert erover te praten, ernaar te raden, maar er komt niets uit. Je ziet de frustratie bij je kind en jij staat aan de zijlijn. Je moederhart breekt. Wat kan ik doen?’ denk je wanhopig.

Herken je dit? Dan kan het programma ‘Liefdevol verbinden met je kind’ jou en je kind helpen.

Vier weken lang krijg je tips en trucs om liefdevoller te verbinden met je kind.
Je krijgt een fotoreading om zo je kind nog beter te begrijpen en daarnaar te handelen.
Je krijgt vier kindvisualisaties, die je samen kunt doen om nog meer ontspanning en verbinding te creëren en ik sta aan je zijde als je coach tijdens dit mooie proces.

 

Wil je meer weten over het programma ‘Liefdevol verbinden met je kind’ en wil je je nu aanmelden? Klik dan hieronder op de link.

 

Wil je meer weten?