Het zijn weer drukke tijden in december, maar hoe houd jij nu de balans zonder gillend gek te worden wat je allemaal nog moet doen voor het nieuwe jaar begint?

 Vijf tips die jou helpen om wat meer balans te creëren in deze drukke tijd.

Tip 1.

Prioriteit.

Wat is echt nodig? Moet het helemaal uitgepakt of kan het ook wat minder? Stel prioriteiten aan de dingen die je moet doen. Wat is echt belangrijk en wat niet. Schuif de minst belangrijke dingen het nieuwe jaar in zodat jij je alleen hoeft te focussen wat echt belangrijk is.

Tip 2.

Please vooral jezelf.

Het is belangrijk dat je niet al je energie weggeeft aan de ander. Hoe graag je ook alles voor iedereen wilt regelen, doe het een keer niet en kijk wat er dan gebeurt.

Tip 3.

Plan rust in.

Plan elke dag een uurtje of twee uurtjes rust in. Bijvoorbeeld na de lunch en/of avondeten. En ontspan, maak een wandeling, lees een boek, mediteer, knuffel je kinderen.Pak dat moment voor jezelf op een dag.

Tip 4.

Vraag hulp.

Je kunt niet alles alleen en hoewel geven vaak makkelijker is dan ontvangen is het fijn om ook eens hulp te aanvaarden. Laat iedereen een ander gerecht maken voor het kerstdiner bijvoorbeeld. Dan hoef jij niet alles te doen. Vraag even oppas als je omhoog zit en ontvang de hulp en liefde die je op dat moment echt nodig hebt.

Tip 5.

Houd je energie op peil.

Blijf je dagelijkse routine zoveel mogelijk doen wat jou energie geeft. Ga sporten wat je altijd doet, doe je ochtendritueel, eet gezond en zorg dat je genoeg slaap krijgt. Zorg ervoor dat je extra goed voor jezelf zorgt in deze drukke tijd. Deze routine zorgt er namelijk voor dat jij je goed blijft voelen op alle fronten.

Wil je meer weten?

Stuur je vraag naar: info@mirandabeuk.nl

Op de hoogte blijven?

Ontvang een e-mail bij nieuwe blogs