Wist je dat zelfliefde niet vanzelfsprekend is? Dat de gemiddelde vrouw zichzelf niet accepteert en daardoor zichzelf vaak te kort doet? Door te weinig zelfliefde kun je soms in verkeerde relaties terecht komen, jezelf volledig uitputten en je vaak onzeker voelen. En dat is zonde!

 

Waar komt het vandaan?

Ik heb zelf een lange tijd hiermee geworsteld. Ik vond mezelf niet zoveel waard en daardoor zag ik mezelf ook niet als de leuke persoon die anderen wel in mij zagen.

Het leren houden van jezelf gaat niet in één keer. Het heeft tijd nodig. Het vertrouwen moet groeien. En wat belangrijk is, hoe komt het dat je niet zoveel van jezelf houdt? Vaak ontstaat gaandeweg in je leven door bepaalde opvoeding, trauma’s en voorbeelden in je leven een gebrek aan zelfliefde. Als je weet waar jouw gebrek vandaan komt, kun je de stappen zetten die nodig zijn tot meer zelfliefde…want liefde is helend!

6 tips voor meer zelfliefde

• Onderzoek waarom jij niet zo blij bent met jezelf. Wat zit erachter en waar komt het vandaan? En wat kun je hier aan doen? Wat heb je hierin nodig? Schrijf het op.

• Bouw vertrouwen op door dingen te doen die je best spannend vindt om te doen. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt naarmate je het vaker doet. Je gaat dan inzien dat je het juist wel goed kan.

• Vraag aan anderen wat zij mooi, leuk en prettig aan je vinden. Schrijf het op en hang het op de koelkast, zodat je er weer aan wordt herinnerd.

• Focus meer op jezelf dan op een ander. Soms maakt het onzeker als jij je vergelijkt met een ander. Kijk naar jezelf en zie wat je allemaal al hebt bereikt en gedaan. Wees trots!

• Zorg voor de juiste mensen om je heen die achter je staan, waar jij jezelf kunt zijn en waar liefde en respect voelbaar is. Mensen die jou zien voor wie je bent en die jou helpen om meer zelfliefde te ervaren en te voelen.

• Kijk wat vaker naar jezelf in de spiegel en noem vijf dingen hardop op die jij mooi vindt aan jezelf. Je zult zien dat naarmate je dat vaker doet, je steeds beter en milder naar jezelf leert te kijken.

Beïnvloed het gebrek aan zelfliefde jouw leven? Je hoeft het niet alleen te doen! Ik kan je daarbij helpen. Wil je meer weten neem dan contact met mij op via info@mirandabeuk.nl.

Ga aan de slag met jezelf. Je bent het waard om een mooi leven te hebben!

Heb jij situaties waarin jij vastloopt? En wil je hierin meer inzicht krijgen?

Zet een mooie stap naar meer zelfliefde en vertrouwen. Tijdens de workshops besteden we aandacht om nog meer bij jouw gevoel te komen, zodat alles weer beter gaat stromen in jouw leven.