Laat jij je leiden door angst of door je eigen gevoel?

Angst is een woord dat mensen al snel als iets groots en heftigs ervaren. En vooral als iets dat ze zelf niet herkennen of willen erkennen. Maar angst hebben we allemaal. Angst om te falen, angst om te verliezen, angst om afgewezen te worden en ga zo maar door.

Stel je wilt een boek schrijven, maar vrienden en kennissen om je heen vertellen je dat iedereen al een boek schrijft. Ze vragen zich af hoe je dat financieel allemaal wilt gaan doen. Ze zeggen dingen als: ‘Jij en een boek schrijven, dat kun jij toch helemaal niet?’
Doordat deze mensen dat zeggen, word je onzeker en besluit je om het niet te doen.

Een gemiste kans om verschillende redenen

  • Allereerst, omdat je de kans misloopt om een boek te schrijven.
  • Ten tweede, omdat je je laat leiden door iemand anders zijn angsten (angst voor verandering).
  • Ten derde, omdat je je laat weerhouden door je eigen angst (de angst van afwijzing).

Leven in angst is onze grootste vijand. Weet je waarom? Het houdt je namelijk weg van de kansen die jou gelukkig maken. Wat als je jouw angsten in de ogen durft te kijken en overwint en je eigen gevoel volgt? Hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Door het schrijven van een boek zal je zien dat je nieuwe mensen gaat ontdekken, nieuwe dingen gaat leren en je leven een andere vorm krijgt. De reis is vaak belangrijker dan de bestemming.

Heb jij situaties waarin jij vastloopt? En wil je hierin meer inzicht krijgen?

Zet een mooie stap naar meer zelfliefde en vertrouwen. Tijdens de workshops besteden we aandacht om nog meer bij jouw gevoel te komen, zodat alles weer beter gaat stromen in jouw leven.