Een keuze maken kan best moeilijk zijn. Zeker als die van groot belang is. Maar ook kleinere, minder belastende keuzes kunnen soms lastig zijn. Hoe maak jij nu de beste keuze? En is dat echt van belang?

Hier wat open deuren om je te helpen bij het maken van beslissingen

  • Stel jezelf de vraag: Word ik blij van deze keuze, of niet? En stel je ook al voor hoe het is als deze keuze is gemaakt. Hoe voel jij je?
  • Brengt deze keuze mij dichterbij mijn doel? Zo ja, doen. Zo nee, niet doen. Klinkt simpel hè? maar dat is het ook!
  • Soms kun je ook je mind een beetje foppen door een muntje op te gooien. Bij munt kies je voor keuze 1 bij kop keuze 2. Wedden dat je een voorkeur hebt waar de munt op gaat vallen. En dat is dan eigenlijk je enige echte antwoord.
  • Een keuze hoeft ook niet rigoureus te zijn. Het kan ook in kleinere stapjes. Kijk naar welke mogelijkheden er nog meer zijn en welke stappen je ertussen kan maken. Dat helpt je keuze wellicht wat minder zwaar te laten voelen.
  • Ook is het belangrijk om te weten dat een keuze nooit definitief is. Ook al voelt dat wel vaak zo. Je hebt altijd de keuze om het weer anders te doen. Dus eigenlijk is er geen goed of fout. Maar het is wel zo prettig dat je er zelf gelukkiger van wordt.

Succes met kiezen!

Op de hoogte blijven?

Ontvang een e-mail bij nieuwe blogs